03
Who - What - Where

How we work together

Hoe pakt MST Groep een project aan? Vanuit onze start-up mentaliteit werken we volgens een geïntegreerde projectaanpak, geschikt voor wendbare productontwikkeling.
 • 120
  Better streamlining of the process has increased efficiency by 120%.
 • -40
  A more efficient process has allowed us to reduce costs by 40%.
 • 8
  Due to better communication and short sprints, the turnaround time was only 8 weeks.

Lean Engineering

In onze projectaanpak werken we volgens de Lean filosofie. Bij MST Groep denken en handelen we in uw belang, altijd en overal. We richten ons op het minimaliseren van verspilling van tijd en kosten. Geen statische aanpak, maar coöperatief en vernieuwend. Verder kenmerkt onze aanpak zich als volgt:

 • Integreerbaar in uw bedrijfscultuur
  Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken. Lean engineering is in iedere bestaande bedrijfscultuur toe te passen. Zo integreren wij makkelijk en snel in uw werkmethode. Ook onze deelprojecten worden, in welke manier van werken dan ook, naadloos geïntegreerd. Dit benadrukt en verstevigt de samenwerking.
 • Procesgeoriënteerd
  Wij werken op een bepaalde manier aan onze producten en nemen u als producteigenaar daar altijd in mee.
 • Klant- en gebruikersgericht
  We luisteren naar onze klant en naar de daadwerkelijke probleemstelling. We zijn nauw betrokken bij hoe de eindgebruiker het product ziet en sparren hierover met elkaar gedurende het hele proces.
 • Eenvoudig en praktisch
  Wat wij bedenken, maken we zelf. Dit zorgt ervoor dat wij ervaren wat u ervaart. Deze ervaring nemen we heel eenvoudig en praktisch mee in het uiteindelijke ontwerp.
 • Snel en tastbaar resultaat
  Naast het eindproduct, leveren we ook tussenproducten op. Hiermee zien we snel of we in de goede richting zitten of waar we eventueel nog moeten bijsturen.
 • Flexibel toepasbaar
  Bij ons is niets in beton gegoten. We zijn flexibel op alle gebieden en sturen bij waar nodig.
 • Teamwork
  Alle projecten waar wij aan werken, doen we samen. Ons team bestaat uit ervaren en gedreven medewerkers met passie voor hun vak.

Geïntegreerde projectaanpak

Ieder project delen we op in verschillende fases. En iedere fase kent zijn eigen proces. We weten precies hoe de klant werkt en om wat voor soort processen het gaat. Daar passen we onszelf op aan. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk, óók de weg ernaartoe. We bakenen af wat er nodig is, voeren het uit en leveren het op. Doet er zich gedurende het project een probleem voor? Dan trekken we het probleem los van het geheel en gaan wij verder met dit subproject. Dit doen we bij ons in huis, zodat de rest van het team er geen omkijken naar heeft. Vervolgens leveren we een gevalideerde oplossing, dat weer naadloos aansluit bij het hoofdproject.

Op locatie

Naast het werken in eigen huis, bieden wij ook ondersteuning op locatie. Bijvoorbeeld in de rol van consultant. Zo maken wij echt onderdeel uit van uw team en zijn de lijnen kort.

Wendbare productontwikkeling

Bureaucreatie speelt bij ons geen rol. We binden ons aan de interne bedrijfsprocessen en zijn flexibel. We bedenken een product, weten precies hoe we het moeten maken, ontwikkelen en testen het. We schakelen snel tussen ons kantoor, de werkplaats, de toeleverancier en de klant. Daarnaast heeft iedere medewerker bij ons meerdere rollen, waardoor er makkelijk en snel geschakeld wordt. Deze overlap van rollen zorgt voor een wendbare aanpak en een sterke samenhang tussen onze medewerkers.

Onze vestiging in Roemenië

Naast ons hoofdkantoor in Meliskerke, hebben we nog een vestiging in Roemenië. Onze Roemeense medewerkers ondersteunen ons hier op het gebied van engineering en industrialisatie/productie. Het grote voordeel van deze extra locatie is dat er altijd medewerkers beschikbaar zijn. We hebben nooit een tekort aan personeel en schakelen snel op. Een gegarandeerde bezetting, onderling vertrouwen, kwalitatief hoogwaardig werk en een voordelig kostentarief: dat is waar onze samenwerking voor staat!