02
Who - What - Where

What we do for you

MST Groep bedenkt, ontwerpt, bouwt, test en levert een brede range aan producten. Wij helpen uw productidee snel te gebruiken of te verkopen, met een hoog rendement op de investering.

Ontwerp

MST Groep ondersteunt bij multidisciplinaire projecten en vraagstukken. Dat is onze expertise. We leveren onze diensten aan ambitieuze toeleveranciers en OEM’ers, die een coöperatieve samenwerking met ons aan willen gaan. We richten ons op het ontwerp, gebaseerd op functionele productspecificaties.

Productie

We maken ook productonderdelen ter ondersteuning van uw project. Dit doen we snel en vakkundig, op basis van uw schets of tekening. Daarnaast realiseren wij detail engineering en werkvoorbereiding op basis van verstrekte technische productspecificaties. Via bijvoorbeeld onze Roemeense vestiging ontzorgen wij u zodat u zich volledig kan focussen op uw kernactiviteiten.

Onder de bezielende leiding van MST Groep toonden we met diverse testen aan dat de Battery Fire Cooler een extreem koelend vermogen heeft en uitermate geschikt is voor het blussen van alle elektrische voertuigen. De testresultaten waren buitengewoon indrukwekkend!
René Verboom, brandweerman en directeur ENERSAFE B.V.

Wij verzorgen het volledige proces

Wij bedenken de oplossing voor uw specificaties, ontwikkelen het product en ondersteunen bij de vermarkting naar diverse klanten. We zorgen ervoor dat u alle benodigde materialen ontvangt om uw product tot een succes te maken. Denk naast een gedetailleerd Technisch Product Dossier met bijvoorbeeld complete handleidingen ook aan marketingmateriaal zoals productvideo’s. Ook zijn wij gedetailleerd bekend met de vereiste wetgeving (CE-markering) en certificering van bijvoorbeeld veiligheidssystemen en wegtoelating. We werken samen met keurende instanties zoals het RDW, TÜV Rheinland en KBA. Daarnaast testen en beoordelen we het product grondig. Kortom: wij ondersteunen u in het hele proces en garanderen dat uw product volledig voldoet aan de gestelde eisen en wensen.

Volledige projecten én deelprojecten

Hoe maakt MST Groep het verschil? Wij kunnen de ontwikkeling van uw product volledig uit handen nemen. Maar we ondersteunen ook bij deelprojecten. Doet er zich een deelprobleem voor, waar u niet uitkomt? Geen probleem. Wij zorgen ervoor dat we het subproject in huis analyseren, uitwerken en oplossen. En leveren vervolgens de deeloplossing op, perfect passend in jullie werkproces.

Productlevenscyclus

Graag delen we hoe wij u volledig kunnen ondersteunen met het ontwikkelen van uw product. Door afbakening op functie zijn projecten door meerdere personen of teams parallel uitwerkbaar. In elke fase nemen we bewust de tijd om iteratief de wensen en daarmee de product definitie aan te scherpen.

 • Concept
  Ieder productidee start met een conceptfase. Deze fase bestaat uit verschillende stappen, zoals een designstudie en het opstellen van een pakket van eisen (PvE). We ontwerpen het concept en stellen op hoog niveau de productarchitectuur vast.
 • Development
  Dan volgt de ontwikkelfase. Deze fase neemt de meeste tijd in beslag. We werken hiervoor nauw samen met onze Roemeense collega’s, tegen een gunstig kostentarief. We weten precies wat u en de eindklant als doel voor ogen hebben. We blijven dit toetsen, zorgen voor een juiste, snelle aanpak en houden alle betrokkenen op de hoogte van de ontwikkelingen.
 • Prototype
  Vervolgens testen we vroegtijdig op systeem niveau. Dit levert met lage kosten veel waardevolle informatie op op het gebied van doelmatigheid en performance. Prototyping vindt plaats bij ons in huis of in een praktijk omgeving. Er vindt design controle plaats, maar ook functionele -, proces- en load case validatie. We checken op productie, assemblage, ingebruikname en onderhoud. Alle resultaten koppelen we terug naar het concept ten bate van revisiebeheer. Deze tussenliggende cyclussen pakken we snel en effectief aan.
 • Launch
  Uiteindelijk volgt de productlaunch. Bij de eindvalidatie beoordelen we of het product aan alle eisen voldoet, zowel bij ons in de fabriek (FAT) als na levering bij de eindklant op locatie (SAT).
 • Manufacturing
  Tot slot wordt het eindproduct gereedgemaakt om te produceren in grotere volumes. Dit doen we zelf, door onder andere actief en breed mee te denken over het vervolg. Of we laten het uitvoeren door een productiepartner. Een goede organisatie van de supply chain is in deze fase erg belangrijk.

Original equipment manufacturer (OEM)

MST Groep ontwikkelt ook op eigen initiatief producten, volledig in eigen huis. We leveren deze producten direct aan de distributeur of eindgebruiker. Wij weten dus precies wat u als collega-OEM’er nodig heeft. Heeft u een vraag of een bepaald probleem waar u tegenaan loopt? Met onze kennis en ervaring adviseren wij u graag. Een concreet voorbeeld van een overgenomen product dat wij als OEM’er in de markt hebben gezet, is de bagging unit.