• 0.05

  mm

  Nauwkeurigheid
 • 0.1

  mm

  Meetresolutie
 • 0.2

  mm

  Meshresolutie

Project ontwikkeling

MST Groep kreeg de opdracht om een uitlijnfout op te lossen in een complex stuursysteem van een voertuig met veel wielen. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben: een fout in de software, montage, besturing, verkeerde kalibratie of zelfs schade. Met behulp van onze 3D-scanner hebben we een aantal van de mogelijke oorzaken kunnen uitsluiten binnen het fysieke voertuig. Door middel van een scan hebben we het probleem gevonden, visueel gemaakt en snel opgelost.

Prototyping & Ontwerp

Bij de ontwikkeling van een ladingzekeringssysteem heeft MST Groep met behulp van de 3D-scanner het conceptontwerp bewezen. We hebben een vereenvoudigde concept gerealiseerd en hierop verschillende fysieke tests uitgevoerd. De kracht en de vervorming van deze tests zijn onder andere gemeten met 3D-scans. Hiermee hebben we snel de conclusie kunnen trekken dat het conceptontwerp past bij het systeem en de veiligheidseisen.

Productie in onze werkplaats

MST Groep kreeg de vraag om een design omhulsel te ontwikkelen voor een groot object aan de binnenkant van een schip. Door de geometrische uitdaging en omvang kon het object niet handmatig ingemeten worden. Met onze 3D-scanner hebben we het object snel tot 0.050 mm nauwkeurig in kaart gebracht. Na het verwerken van de scangegevens konden we de perfect passende onderdelen modelleren. Deze hebben we prefab op maat gesneden met  onze 3D-waterjet. Tenslotte hebben we het complete bouwpakket overgedragen aan het monteursteam, dat door onze bijdrage 70% aan tijd bespaarde op de bouwlocatie.

Benieuwd hoe we uw proces versnellen? Neem gerust contact  met ons op!