• 18

  minuten

  Nodig voor het lossen van één lading (33 Ton).
 • 2

  jaar

  Opslag van bederfelijk biologisch producten
 • 50

  stuks

  Cargo Bagging Units operationeel

Nieuwe generatie of optimaliseren?

De marktvraag
De directeur van Rosendaal Techniek was de trotse maker van de CBU en had al vele exemplaren verkocht. Naarmate hij meer ervaring opdeed met de markt, merkte hij dat er vraag was naar een nieuwe generatie van de machine. Ondanks dat Rosendaal Techniek geen behoefte had aan het starten van een nieuw ontwikkeltraject, wilde hij wel gehoor geven aan de vraag uit de markt. Op deze manier kwam het vraagstuk bij MST Groep terecht.

Meten is weten
MST Groep startte met een onderzoek naar de huidige gebruikerservaring en de behoeften binnen de (potentiële)markt. Daarnaast bekeken we de technische status van de CBU. Uit dit statusonderzoek bleek onder andere dat de CBU niet voldeed aan de nieuwste Europese wetgeving. We stelden vast dat het ontwikkelen van een nieuwe generatie onnodige risico’s met zich meebracht. We besloten samen met Rosendaal Techniek dat het optimaliseren van de eerste generatie de meest waardevolle optie was. 

Ontwikkeling in eigen beheer

Overdracht
Een tweede conclusie was dat het project eigenaarschap vereiste. Een overdracht in beheer was voordelig voor beide partijen: Rosendaal Techniek kon er zorgeloos op vertrouwen dat zijn product werd doorgezet en MST Groep kon door de beslissingsbevoegdheid snel schakelen en efficiënt te werk gaan. 

Het ontwikkelproces
MST Groep heeft de CBU geoptimaliseerd aan de hand van de Lean Engineering werkmethode. We hebben de verschillende stappen van de R&D fase parallel uitgevoerd en hierbij creatieve prototyping ingezet om het ontwerp te valideren. Dit leverde ons vroegtijdig waardevolle informatie op over het ontwerp en eindproduct. Tenslotte hebben we de CBU
in huis gecertificeerd op basis van de nieuwste Europese richtlijnen.

Competenties MST Groep

 • Keuzes maken op basis van onderzoek
 • Snelheid door eigenaarschap
 • Focus op de eindgebruiker
 • Certificering

Een waardevol eindproduct

De aanpak van MST Groep heeft ertoe geleid dat de opdrachtgever zijn vraagstuk kon herformuleren naar een project met meer zekerheid. Door de overdracht in eigenaarschap is Rosendaal Techniek volledig ontzorgd. Hierdoor kon hij zich focussen op activiteiten waar hij meer waarde uit haalde. Tenslotte profiteert de eindgebruiker doordat MST Groep zijn behoefte heeft vertaald naar veilige technische oplossingen. De waarde hiervan is in eigen huis aangetoond middels prototyping en certificering.

Interesse in een Cargo Bagging Unit of een andere innovatieve oplossing? Neem gerust contact met ons op!