Een innovatief idee

Een brandweerman herkende in zijn werkveld de behoefte aan een  oplossing die een veilige omgeving creëert bij de accubrand van een elektrische auto. Als reactie hierop bedacht hij de Battery Fire Cooler (BFC). Dit is een koelmogelijkheid vanaf de onderkant van de auto. 

Op zoek naar de juiste expertise

Een eerste prototype werd gerealiseerd in samenwerking tussen de producteigenaar en een productiebedrijf.  Na een succesvolle productpresentatie ontstond de behoefte om de stap te nemen richting marktintroductie. Dit vroeg om een andere expertise dan het produceren van een idee. De BFC miste bijvoorbeeld een certificering. Met deze vraag kwam de uitvinder bij MST Groep terecht.

Meten is weten

MST Groep heeft, in samenspraak met de opdrachtgever, de certificering gecombineerd met een evaluatie van het product. Tijdens dit onderzoek hebben we onder andere gemeten hoeveel tijd en energie het kost om de omgeving in deze specifieke situaties veilig te houden. Een conclusie uit het onderzoek was dat een reductie in het watergebruik niet leidde tot afname van functionaliteit.

Een optimaal eindproduct

De waarde van de Battery Fire Cooler is op verschillende manieren toegenomen. Allereerst voldoet de nieuwe versie van de BFC aan de markt en functiebehoefte. Daarnaast zorgt het verminderde waterverbruik ervoor dat de BFC langer kan worden ingezet. Hierdoor nemen de effectiviteit en duurzaamheid  van het product toe. Bovendien heeft materiaalreductie geleid tot kostenbesparingen. Deze verbeteringen zorgen er samen voor dat de BFC verkooptechnisch meer waarde oplevert. 

Benieuwd hoe we de waarde van uw innovatie optimaliseren? Neem gerust contact met ons op!