• 60

  meter

  Lengte traject
 • 22

  graden

  Hellingshoek van het traject
 • 1

  meter/seconde

  De lift doet 60 seconden over het traject

Producteigenschappen

De lift is verborgen in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Deze locatie wordt beschermd door een roldeur. Om de toegang tot de lift zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we een automatische schuifvlonder ontwikkeld. Op het moment dat de lift stopt, schuift deze vlonder uit, waardoor rolstoelgebruikers moeiteloos kunnen in- en uitstappen. De bediening van de lift is volledig geautomatiseerd met knoppen in de lift zelf. Daarnaast is er de mogelijkheid om de lift op afstand te bedienen.

Functionaliteit
Naast het gebruiksgemak heeft MST Groep ook gedacht aan de functionaliteit van de lift. We hebben de lift gecombineerd met een docking en laadsysteem voor de batterijsystemen aan boord. Hierdoor kunnen de batterijen van de lift eenvoudig worden geladen en onderhouden.

Complexiteit

Dit project was complex door verschillende factoren. Hoewel de hoofdfunctie duidelijk was, was het totaal onbekend hoe dit resultaat bereikt kon worden. Om die reden hebben we stapsgewijs een werkend concept ontwikkeld door middel van verschillende prototypes. Daarnaast moesten we rekening houden met persoonsveiligheid, externe omstandigheden zoals water en zand, en het beschermen van de ecologie tijdens de installatie en het gebruik.

Benieuwd hoe we een project als deze aanpakken?
Lees verder over onze werkmethode  Lean Engineering.