Een sterk idee

Een eerste hulp specialist bij brand herkende in zijn werkveld de behoefte naar een praktische oplossing voor het creëren van een veilige omgeving bij een accubrand van een elektrische auto. Hij bedacht de Battery Fire Cooler: een koelmogelijkheid vanaf de onderkant van de auto. Hij had zelf echter niet de mogelijkheden in huis om van zijn idee tot een product te komen. In eerste instantie was zijn oplossing om een productiebedrijf in de hand te nemen. Dit productiebedrijf heeft zijn concept gerealiseerd. Wat hierin miste is dat het gerealiseerde product niet markt gereed was. Het marktgereed maken van een product vraagt namelijk een andere expertise dan het produceren van een idee. Toen de eerste productversie op de markt kwam miste bijvoorbeeld de certificering. Met deze vraag kwam de bedenker van de Battery Fire Cooler bij MST Groep terecht.

De daadwerkelijke functiebehoefte

MST Groep is altijd op zoek naar de daadwerkelijke behoefte achter een vraag. Voorafgaand aan het certificeren van de Battery Fire Cooler hebben we in samenspraak met de opdrachtgever onderzoek gedaan naar het marktprobleem en de functiebehoefte. We hebben gekeken naar hoeveel tijd en energie het kost om de omgeving in deze situatie veilig te houden. MST Groep kwam tot de conclusie dat de huidige invulling van het vraagstuk niet de meest waardevolle oplossing was.

Creatieve prototyping

Op basis van het onderzoek heeft MST Groep het ontwerp van de Battery Fire Cooler verbeterd. We hierbij hebben onze aannames getest in eigen beheer. Dit hebben we gedaan door middel van verschillende prototypes op kleine schaal. We hebben onder andere gekeken naar de grootte van de gaten, het aantal gaten en de beschikbaarheid van water. MST Groep heeft met deze creatieve prototyping aangetoond dat de eerste productversie te groot van omvang was en meer water verbruikte dan nodig. Ook ontdekten we een serieus veiligheidsrisico. De plas rondom het voertuig was gevaarlijk doordat water stroom kan geleiden.

Waardecreatie

MST Groep heeft de Battery Fire Cooler herontworpen, gevalideerd, geproduceerd en gecertificeerd. Daarnaast hebben het ontwerp zodanig uitgewerkt dat elke toeleverancier de Battery Fire Cooler kan reproduceren.

De nieuwe versie van de Battery Fire Cooler voldoet aan de markt- en functiebehoefte. De goede aarding als nieuwe functie draagt hieraan bij door het reduceren van de veiligheidsrisico’s. Bovendien verbruikt de Battery Fire Cooler verbruikt minder water waardoor hij voor langere tijd achter elkaar inzetbaar is. Door deze verbeteringen ervaart de eindgebruiker meer waarde.

De nieuwe productversie vereist minder materiaal waardoor de productiekosten minder zijn. Ook zorgen de verbeteringen in het product ervoor dat de Battery Fire Cooler verkoop technisch meer waarde kan opleveren. Hiermee kan de opdrachtgever meer verdienen aan de verkoop