Duinlift

MST Groep heeft samen met Smederij Matthijsse en diverse onder aannemers voor een particuliere klant een duinlift ten behoeve van rolstoelgebruik mogen ontwerpen en realiseren vanaf een parkeerplaats tot een hoger gelegen woning (peil +25m).

Om deze naadloze toegang tot de lift ook aan de onderkant van het traject bij het parkeerterrein mogelijk te maken is een automatische schuifvlonder gemaakt die op het moment dat de lift stopt onderuit de toegangsvlonder vanaf de zijde van het parkeerterrein schuift en zo ook hier een probleemloze toegang voor rolstoelen garandeert.
Bediening van de lift is d.m.v. knoppen op de lift; ook is de lift van afstand te bedienen, dus bijv. onbemand uit parkeerstand naar een opstapplaats, of onbemand direct vanaf boven naar de parkeerplaats of garage.
De hele bediening is geautomatiseerd en voorzien van vele veiligheidsvoorzieningen om in alle omstandigheden een veilig gebruik en veilige omgeving te garanderen, de lift legt de afstand van bijna 60 meter af in ca. 1 minuut.

Het ontwerp

Elk onderdeel, elk detail, elk gebruikt soort materiaal, kleur, conservering, keuze van componenten, zijn in nauw overleg met de klant en alle betrokken partijen samengesteld met als doel een eindproduct te realiseren dat ook op de lange termijn in zware klimatologische omstandigheden kan en blijft functioneren.  Kwaliteit en innovatie gaan hand in hand in dit uitdagende project!

Voor ons bedrijf en iedereen die er bij betrokken is geweest is dit een prachtig en uitdagend project geweest waar we met veel plezier aan hebben gewerkt.

 • 60

  meter

  Lengte traject
 • 22

  graden

  Hellingshoek van het traject
 • 1

  meter/seconde

  60 seconden doet de lift over het traject